Julekuglen 2020

Julekuglen 2020

Photo: VisitNyborg

Motiverne på årets julekugle 2020 er skabt af den fynske kunstner Jens Bohr til genfortolkningen af torvet i Nyborg.

Torvet sætter sit aftryk på årets julekugle 2020

Traditionerne holdes i hævd, også selvom julemarkedet er aflyst. Årets julekugle henter inspiration fra det nyrenoverede Torv.

Fra fredag 27. november 2020  er årets julekugle til salg hos VisitNyborg på Torvet, på Borgmestergården ved Østfyns Museer og i Osteboden/ Fru Hansen.

Tanken bag designet af julekuglen har alle årene været, at man har kunne tage historien og stemningen med sig hjem og hænge på juletræet. Hver æske indeholder derfor også et lille kort med en historisk tekst om grafikken.

Motiverne på årets julekugle 2020 er skabt af den fynske kunstner Jens Bohr til genfortolkningen af torvet i Nyborg.

I 1550’erne anlagde Christian 3. en turneringsplads foran Nyborg Slot. Lige siden har pladsen fungeret som Nyborgs centrale midtpunkt. I november 2020 åbnes torvet som en ny plads i byen og bliver et smukt og multifunktionelt byrum til ridderturneringer, events og rekreation. Jens Bohr har skabt elleve reliefsten til torvet med motiver af riddere og ridderhjelme. Stenene indgår i torvets nye belægning og skal minde torvets brugere om pladsens oprindelig funktion. Forlægget til reliefstenene blev skabt som træsnit, og det er disse billeder, der pryder årets julekugle.

Også i 1550’erne fejrede man jul i Nyborg, og flere år var Nyborg Slot rammerne for Christian 3’s julegilder. Dengang indgik dog hverken juletræer eller julekugler i højtidens traditioner.

Fik du ikke købt julekuglen de foregående år, eksisterer der stadig eksemplarer fra årene 2015, 2016, 2017 og 2019. Julekuglerne kan købes så længe lager haves.

Prisen for julekuglen 2020, og kuglerne fra de tidligere år, er 125 kr. pr. stk.

 

For yderligere oplysninger, kontakt

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, Bureauet Nyborg tlf. 6333 8092, mail: saha@nyborg.dk