Mark med forskellige markblomster

Klimaneutralitet, biodiversitet og de gode historier

Photo: Jan Sluimer

Nyborg Kommune passer på naturen

Mange fokusområder
Målet er at Nyborg Kommune i 2030 har reduceret alle udledninger af klimagasser med 70 % i forhold til 1990. Målet for 2040 er, at vi vil være helt klimaneutrale. Det vil sige, at CO2-udledningen i 2040 ikke overstiger optaget af CO2 i kommunen.

I Nyborg Kommune synes vi, at det er vigtigt at passe på naturen. Derfor arbejder vi også for en øget biodiversitet. De forskellige grønnere tiltag kan ses hos mange forskellige aktører i kommunen. På kommunens hjemmeside kan man læse mere om, hvad biodiversitet indebærer, hvad kommunen har gjort sig af tiltag, samt hvad man kan gøre som virksomhed for at bidrage til et miljø der forbedrer biodiversiteten osv. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige tiltag, muligheder og de gode grønne historier:

Hvad er biodiversitet?

Kommunens tiltag.

 

Vild virksomhed
Klik her, for at læse mere om, hvordan man kan blive en Vild Virksomhed.

Som nævnt er der allerede mange gode eksempler på veletablerede bæredygtige tiltag i kommunen. For eksempel er der Madhuset, som har haft stor succes med at nedbringe madspild. Der arbejdes også med et sommerfugleprojekt på Volden, der fokuserer på biodiversiteten ved områderne omkring Nyborg slot. Klik her for at læse om de gode grønne historier.